Zac Efron živitopis

6. srpna 2009 v 21:56 | mary-kate33 |  Zac Efron

Zac Efron Životopis - Údaje

Jméno: Zachary David Alexander Efron
Datum narození: 18. 10. 1987
Místo narození: San Luis Obispo, Kalifornie, USA
Znamení: Váhy
Přezdívka: Zac
Rodiče: David a Starla
Sourozenci: bratr Dylan
Povolání: herec, zpěvák
Výška: 1,75m
Mazlíčci: Siamská kočka, Dva psi Australští ovčáci
Oblíbené jídlo: Sushi,Exotické jídlo
Lechtivý: Ano
Alergický: Ne

Zac Efron Životopis - Život

Americký herec Zac Efron se narodil v San Luis, Obispo v Californii, 18.října 1987. Rodiče jsou David Efron a Starla Baskett. Když mu bylo 11 let jeho rodiče si všimli jeho schopností ve zpěvu a tak Zac začal brát lekce zpěvu a poprvé si zahrál v muzikálu: Gypsy. Dostal role v hrách Peter Pan, The Music Man, Mame, Little Shop of Horrors.
Na střední škole si všimla jeho potenciálu učitelka dramatických umění a kontaktovala svého přítele filmového agenta, tak Zac začal hostovat v několika seriálových rolích a to ho pilotovalo do televize. V letech 2004-2005 ztvárnil roli Camerona Bale v seriálu od WB Summerlad (mimochodem tady hrál i Jesse McCartney.)
Za roli ve filmu Miracle Run (2004) dostal pochvalu kritiků. Dalším filmem byl DerbyStallion (2005), který měl problém najít distributora a přišel do kin až v prosinci 2006. V roce 2006 hrál také v mega hitu High School Musical (HSM), který vidělo přes 38 milionů diváků v USA. Hodně lidí bylo zmateno jeho zpěvem v HSM. Zac Efron nemohl uzpívat vyšší tony a tak některé songy byli smíšené s hlasem zpěváka Audrew Seeley. Druhé pokračování tohoto filmu je plánováno na konec roku 2007. Předtím se ale Zac Efron objeví v roli Linka Larkina ve velkorozpočtovém muzikálu Hairspray.

Zac Efron Životopis - Filmografie

The big wide world of Carl Laemke - Pete Laemke (2003)
ER - Luke Tomello (2003)
The Guardian - Bobby Neville (2004)
Miracle run - Steven Morgan (2004)
CSI: Miami - Seth Dawson (2005)
The Derby Stallion - Patrick McCardle (2005)
Summerland - Cameron Bale (2005)
Navy NCIS: Naval criminal investigative service - Danny (2006)
High school musical - Troy Bolton (2006)
The Suit life of Zac and Cody - Trevor (2006)
Heist - roznašeč pizzy (2006)
High school musical 2 - Troy Bolton (2007)
Hairspray (2007)


 

1 člověk ohodnotil tento článek.

Komentáře

1 Denousek33 Denousek33 | E-mail | Web | 10. srpna 2009 v 19:18 | Reagovat

Ahoj,
koukám, že jsi si založila blog, ale nemáš s ním moc zkušeností. Můj blog bude (je) zaměřený na designy a atd. Tak kdyby tě tenhle design omrzel, což omrzí po chvíli všechny tak písni na blog a společně už něco vymyslíme.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama